Terug naar blog
Blog

Onze favoriete zelfgemaakte badkamerreinigers

Denk je dat je sterke geuren en chemicaliën moet gebruiken om je badkamer schoon te krijgen? Denk nog eens na! Er is een betere manier. Wij willen schoonmaken makkelijk, betaalbaar en zonder chemicaliën maken, daarom delen we hier onze favoriete zelfgemaakte badkamer schoonmaak recepten. We beloven je dat je je badkamer kunt laten schitteren, glanzen en fantastisch ruiken zonder agressieve chemicaliën! Of je nu je spiegelbeeld in de douchetegels wilt zien of iets krachtigs nodig hebt om het gevreesde toilet mee schoon te maken, wij hebben deze geweldige zelfgemaakte badkamerreinigers voor je.

Eerst een voorraadje inslaan

Voordat je je badkamer gaat schoonmaken, moet je zorgen dat je je arsenaal klaar hebt staan. Het is niet nodig om die chemisch beladen badkamer schoonmaakmiddelen te kopen. Met een paar ingrediënten, een beetje kennis en ouderwets ellebogenwerk kan je badkamer schitteren en glanzen. We hebben zelfs een aantal natuurlijke antibacteriële producten zoals tea tree olie toegevoegd, zodat je ook bacteriën kunt elimineren. Hier zijn enkele belangrijke producten die je nodig hebt voor deze zelfgemaakte badkamerreinigingsrecepten:

 • Azijn
 • Borax
 • Vloeibare afwasmiddel
 • Waterstofperoxide
 • Zuiveringszout
 • Was soda
 • Vloeibare castiel
 • Tea boom olie
 • Etherische oliën
 • Harde scrubborstel
 • Een tandenborstel
 • Schoonmaak handschoenen
 • Je ellebogenvet!

Dit zijn slechts enkele van de basisvereisten om te beginnen met schoonmaken, maar zorg ervoor dat je de zelfgemaakte badkamerreinigingsrecepten hieronder volgt en begin met schrobben!

Stuur schimmel en meeldauw weg!

Denk je dat schimmel, meeldauw en roestvlekken niet schoon te krijgen zijn met een natuurlijk, zelfgemaakt badkamer schoonmaakmiddel? Met dit Natuurlijke Tegel- en Voegreiniger recept van Wellness Mama, zie je er in een mum van tijd weer schoon uit. Meng in een kleine kom ½ kopje zuiveringszout met 2 eetlepels wassoda en 2 eetlepels borax. Voeg 3 eetlepels vloeibare Castille zeep of vloeibare afwasmiddel toe aan het mengsel. Strooi het mengsel over het bad en laat het 15 minuten staan. Nu moet je gaan schrobben. Met een harde borstel en wat lef, pak je die groezelige voegen aan en spoel je ze schoon.

***Tip van de expert: Voor hardnekkige schimmel en meeldauw, voorbehandelen met een mengsel van 1 deel waterstofperoxide en 1 deel water in een spuitfles. Spuit op de voegen en in de smerige hoekjes en laat het inwerken. Na 45 minuten afvegen met een spons.

De beste volledig natuurlijke spray die er is

We zouden niet met onszelf kunnen leven als we deze DIY zelfgemaakte badkamerreiniger van Live Simply niet zouden delen. Het is gewoon geweldig! Deze biologische, zelfgemaakte badkamer reiniger zal snel je go-to reiniger worden voor alles in je badkamer! Maak een grote partij en op te slaan onder uw badkamer wastafel voor die snelle en eenvoudige schoonmaak klusjes. Zo doe je het: Doe eerst 2 kopjes warm water in een spuitfles. Voeg vervolgens 1 eetlepel zuiveringszout, 2 eetlepels vloeibare castillezeep (of vloeibare afwasmiddel), 30 druppels tea tree etherische olie (een natuurlijk schimmelwerend en antibacterieel middel) en 20 druppels sinaasappel etherische olie (voor die frisse geur) toe. Spuit overal en nergens waar je schoon wilt hebben. Werkt goed op muren, aanrechten, gootstenen en vloeren. Gewoon sprayen, een paar minuten laten inwerken en schoonvegen.

***Tip van een expert. Als u niet van de geur van tea tree essentiële olie houdt, voeg dan een paar extra druppels sinaasappel essentiële olie toe. Voor hardnekkige geurtjes (bijvoorbeeld rond het toilet) sprayen en een paar minuten laten zitten.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Reken in een handomdraai af met die vieze vingerafdrukken met dit zelfgemaakte - streeploze - glasreinigingsrecept van Whole New Mom. Het geheim van dit streeploze brouwsel is de toevoeging van maizena. Waarom vermindert maizena de strepen? Hier is hoe: Als je glas van dichtbij bekijkt (zoals op microscopisch niveau) zul je merken dat er veel oneffenheden en ribbels zijn - het is niet helemaal glad. Om de strepen weg te werken gaat maizena in die microscopische hoekjes en gaatjes zitten om uw spiegels te laten glanzen.

Hier is het recept: Doe ¼ kopje witte azijn, ¼ kopje alcohol, 1 eetlepel maïzena, 2 kopjes water en 8-10 druppels etherische olie in een spuitflesje. Goed schudden voor gebruik. Als je een allergie hebt voor maïs, stelt Whole New Mom voor om arrowroot poeder te gebruiken (wat net zo goed zou moeten werken). Spray op spiegels of ramen en veeg het schoon. En zie je de strepen? Nee. Dat dachten wij al.

*** Tip van de expert. Voor de ultieme streeploze glans gebruikt u een glaspoetsdoek, speciaal ontworpen voor glas en spiegelende oppervlakken. U kunt deze vinden op Amazon. Wij zijn dol op de Norwex Window Polishing Cloth - die werkt ook prima op allerlei andere oppervlakken.

De zoete geur van succes

Waarom zou je chemicaliën willen spuiten die alleen maar geurtjes maskeren als je de lucht in je badkamer continu kunt verfrissen met dit Homemade Air Freshener recept van The Homemade Experiment? Wij vinden het heerlijk om dit in een decoratieve pot te doen en het boven het toilet te plaatsen waar geurtjes altijd op de loer liggen. Schud gewoon je favoriete essentiële oliën (citroen, lavendel of sinaasappel) met een kopje zuiveringszout in een metselkannetje. Zorg ervoor dat je het mengsel goed schudt om de oliën wakker te maken. Laat het overal achter waar het fris moet worden!

Pak het moeilijkste toilet aan

Denk je dat je het gevreesde toilet niet aan kunt met volledig natuurlijke, biologische schoonmaakmiddelen? Denk dan nog maar eens na. Dump de chemicaliën en zorg dat je porselein er weer stralend uitziet met deze makkelijk te maken Heavy Duty Toilet Formula van DIY Natural die helpt om die vervelende toiletgeurtjes te elimineren. Deze zelfgemaakte toiletreiniger heeft wat tijd nodig om effectief te werken (je kunt het een nachtje laten staan), maar het is super eenvoudig en echt effectief. Meng gewoon ¾ kopje Borax, 1 kopje witte azijn, 10 tot 15 druppels van uw favoriete essentiële oliën, zoals lavendel of citroen in een spuitfles. Spoel eerst de toiletpot door om de binnenkant nat te maken en giet het hele mengsel in de toiletpot. Laat het een paar uur, of een nacht, inwerken. Schrob de toiletpot 's morgens gewoon schoon en spoel die hardnekkige vlekken weg. Zo eenvoudig is het!


Badkamer, klaar!

We hopen dat u het leuk vond om een van de drukste kamers in uw huis aan te pakken. Dit waren slechts een paar van onze favoriete, eenvoudig te gebruiken, effectieve zelfgemaakte badkamerreinigingsrecepten. Hier bij Neato willen we je leven makkelijker en zonder chemicaliën maken met slimme schoonmaakoplossingen. Blijf onze blog volgen voor meer deskundige schoonmaak- en huishoudmanagementtips. Wij houden net zoveel van uw huis als u!


Neato Bathroom Cleaner Infographic
Terug naar blog