Terug naar blog
Blog

For universitetsutdannede og unge fagpersoner: Spørsmål og svar med Neato sin Senior Lead Industrial Designer

Nå som nyutdannede i 2022 starter sitt nye liv, vil vi gjerne dele noen karriere-tips fra våre Neato-ansatte. Vi har tatt en prat med vår senior industrielle designer på Neato Robotics, Jeremy Burgess. Han forteller oss hvordan han fikk sin stilling her på Neato, hva han gjør i løpet av en arbeidsdag og med gir noen tips for de som er interessert i en karriere innen industriell design. Noe vi lærte fra intervjuet vårt med Jeremy, er det å følge hans råd: "Aldri bli motløs på vei eller la noen fortelle deg at du ikke kan gjøre det - det er din jobb å bevise det motsatte. 

Spørsmål: Hva er oppgavene dine som senior industridesigner? 

Som senior industridesigner hos Neato Robotics jobber jeg i teamet for produktutvikling, der er jeg involvert i alle faser av selve utviklingen. Det hele starter med utforskingsfasen der vi henter inn nødvendig data for designbeslutningene som tas. Dette inkluderer undersøkelse av konkurransedyktige produkter, markedet og forskning av nye teknologier. I denne fasen gjennomfører jeg også intervjuer med kunder for å få verdifull kunnskap. 

Etter utforskningsfasen satte jeg en rekke designprinsipper og analyserte fremtidige trender som hjelper meg å utvikle designspråket og filosofien til produktet. Dette hjelper meg å se på de innovative produktalternativene gjennom linsen til de nyetablerte designprinsippene, språk og filosofi for å finne nye kreative måter og å pakke nye løsninger på et produkt som oppfyller det tiltenkte formålet på estetisk tiltalende og ikonisk måte. Dette gjøres med en kombinasjon av håndskisser, raske fysiske prototyper, digital håndtering, CAD -modellering, 3D -visualisering, 3D -utskrift og utseende modeller. I denne fasen begynner jeg å utvikle en material-, farge- og overflatestrategi for å maksimere den emosjonelle effekten av produktet.

På dette stadiet av prosjektet begynner jeg å jobbe nærmere med ingeniørene for å utvikle fungerende prototyper og å takle de første interne problemene knyttet til emballasje som kan oppstå. Samarbeidet videreføres også under masseproduksjon for å opprettholde utformingen og for å finne kreative løsninger for produksjonsbegrensninger som oppstår. Avhengig av behovet hjelper jeg også med emballasje-strukturen.

Spørsmål: Hva liker du best med industriell design?

Min favorittaktivitet som industrielldesigner er å løse problemer. Uansett om det handler om å løse frustrasjonen fra kundene, finne et nytt designspråk, fikse vanskelige CAD-overflatefeil, løse produksjonsbegrensninger, løse et problem med brukervennlighet eller finne en løsning for bærekraft.

Spørsmål: Hva er den største utfordringen i arbeidet ditt?

Den største utfordringen i arbeidet mitt er å flytte grensene for design og produksjon innen prosjektbudsjettet for å produsere noe som er ønskelig, gjennomførbart og levedyktig.

Spørsmål: Har du alltid ønsket å jobbe på dette området? 

Når jeg ser tilbake på barndommen, tror jeg at det var mange tegn på at industriell design ville passe meg godt, selv om jeg ikke visste at det var dette området. Som barn likte jeg alltid å tegne, male og form, og foreldrene mine støttet drømmen min om å bli tegneserieskaper. Jeg var også veldig nysgjerrig på hvordan ting fungerer og hvordan ting er satt sammen. Jeg elsket å sjekke ut leker og gamle gjenstander i huset, inkludert støvsugeren til foreldrene mine. Da jeg kom i kontakt med industriell design for første gang på videregående skole visste jeg umiddelbart at dette var jobben jeg vil gjøre. 

Spørsmål: Hva førte hun til karrieren på Neato Robotics?

Neato er et etablert merke som har produsert gode produkter i årevis. I det siste har de brukt eksterne byråer til sin industrielle design. Da jeg fikk vite at Neato lette etter noen for å sette opp en intern industriell designavdeling, matchet våre mål og ønsker.

Spørsmål: Apropos erfaring. Hva slags erfaring trenger du for å bli industrielle designere? 

For å få jobb som industridesigner, burde man fullføre minst to praksisplasser før man søker en heltidsstilling. Dette gir deg større forståelse for bransjen og en fordel når man skal søke på jobber. I tillegg kan man finne ut av hvordan selskap man ønsker å jobbe for og sørge for at man virkelig vil jobbe innenfor feltet. Under utdanning er det ofte bare de morsomme og glamorøse sidene ved designprosessen som blir fremhevet; Det er nyttig å se hvordan design ser ut i praksis også. 

Spørsmål: Kan du fortelle litt om utdanningsveien din og hvilke akademiske kurs og vitnesbyrd om en rolle i hvordan din er påkrevd? 

Jeg var veldig heldig som vokste opp i Sør -California. Jeg er ikke sikker på om jeg ville oppdaget industriell design hvis jeg ikke hadde vært i nærheten av Art Center College of Design i Pasadena. ACCD hadde tilfeldigvis et av de beste industrielle design- og bildesignprogrammene i verden. Jeg startet min pedagogiske vei ved å delta på ACCD Saturday -programmet fra andre til siste skoleår. Etter ungdomsskolen skrev jeg ned på Pasadena City College for å fullføre de fleste overførbare akademiske kurs som ACCD trenger for en grad. Jeg brukte også tiden min på City College for å opprette en applikasjons-mappe ved å tilby designkurs som ble undervist av lærere som også underviste i Bachelor-og Master-programmene til ACCD. Jeg tok også noen kurs i Autodesign på City College, etter det bestemte jeg meg for å bytte profesjonell karriere til bildesign. Så snart jeg hadde en portefølje som jeg var fornøyd med, søkte jeg om ACCDs Autodesign -program og ble akseptert. De neste fire årene brukte jeg på å lære så mye som mulig fra klassekameratene og profesjonelle lærerne fra bransjen, jobbe med håndverket mitt og fullføre to praksisplasser i fjor. Vitnemål ved universitetet er tilstrekkelig som sertifikat. Jeg mener at et vitnemål av ACCD bidrar til å bli anerkjent i designbransjen, men det er ikke en garanti. Du får det du legger inn, og du må legge inn mye. 

Spørsmål: Hvilke råd har du for studenter og nyutdannede som sikter mot en karriere innen industriell design?

Mitt viktigste råd er engasjement og utholdenhet. Industriell design er en relativt liten industri med et begrenset antall stillinger. Hvis du streber etter en karriere innen industriell design, må du være klar over at konkurransen er stor, så du må være klar til å gi alt og mer. Selv om jeg anbefaler ACCD, er det mange andre skoler som som trener nyutdannede for industrien uten at det gir alt for stor studiegjeld. 

Et utmerket utgangspunkt for en karriere innen industriell design er: https://advdes.org/offsite.

Og til slutt, under studiene, bør du lære så mye som mulig fra dine medstudenter og bygge gode relasjoner. Disse relasjonene vil hjelpe deg resten av karrieren!  

Spørsmål: Er det noe annet du vil legge til?

Gi aldri opp og la aldri noen andre overtale deg om at du ikke er god nok - det er din jobb å bevise det motsatte! 

Terug naar blog