Terug naar blog
Blog

Hoe verwijder je haren van huisdieren van elk oppervlak

  1. We houden allemaal van onze harige metgezellen, maar waar we zeker niet van houden is de enorme opeenhoping van vacht die altijd verschijnt, hoe vaak u uw trouwe huisdieren ook smeekt om - alstublieft deze ene keer - niet over uw spullen te verharen. Hoewel geen twee dieren evenveel verharen (u kunt hier zien waar uw huisdier toe behoort) weten we dat het nooit een goede ervaring is om overal in huis vacht te vinden.

Ook al is wat losse vacht een kleine prijs voor een schijnbaar onuitputtelijke bron van onvoorwaardelijke liefde, we begrijpen dat het vinden van witte vacht op uw zwarte suède bank altijd een bron van frustratie zal zijn, en ironisch genoeg, grijze haren. Omdat dierenharen een onvermijdelijk gevolg zijn van het leven met je harige vriend en, laten we eerlijk zijn, het de constante bewondering en het gezelschap dat huisdieren brengen helemaal waard is, hebben we een gids samengesteld met de beste manieren om dierenharen van ELK oppervlak te verwijderen. Op deze manier, de volgende keer dat Spike een harig cadeautje achterlaat op je favoriete tapijt, zoals je weet dat hij dat zal doen, ben je voorbereid om om te gaan met de keerzijde van het vrienden worden met "de beste vriend van de mens".

Hoe haar van huisdieren verwijderen

Het in toom houden van de vacht voordat het op de grond komt is de beste manier om hoofdpijn te voorkomen, en in een perfecte wereld zou dit de enige stap in deze gids zijn. We weten dat u net zoveel van uw huisdier houdt als dat u verharen haat; daarom hebben we samen met onze vrienden van PetMD en Pet360 een uitgebreide gids samengesteld om u te helpen het verharen van uw huisdier zo veel mogelijk tegen te gaan. Het doornemen van deze gids is een geweldige eerste stap op weg naar een pelsvrije wereld, en klinkt dat niet goed?

Hier volgen een paar tips die u helpen om het bont van uw huisdieren te verwijderen en misschien een beetje gedoe uit uw leven te halen:

  • Het voorkomen en behandelen van reeds bestaande huidaandoeningen kan helpen het verharen te verminderen, wat een neveneffect kan zijn van veel voorkomende aandoeningen. De beste manier om dit te doen is om de vlooien weg te houden en te zorgen voor een dieet vol noodzakelijke vetzuursupplementen.
  • Het afknippen van overtollig haar kan een goede oplossing zijn voor het verharen, vrij simpel toch? Verzorgers weten precies wat de beste oplossing is voor de hevig verharende hond, dus zij kunnen uw volgende beste vriend worden, pas maar op Susan.
  • Borstelen wordt beschouwd als de klassieker op het gebied van verharingspreventie en daar is een goede reden voor. Niet alle borstels zijn hetzelfde, onze favoriet is de Furminator, maar je moet de stijl van de borstel wel afstemmen op de lengte en de textuur van het haar van je huisdier om het meeste uit dit proces te halen.
  • Een bad nemen kan ook een uitkomst zijn voor eigenaren van zware verhaarsels, hoewel je misschien een protesterende kat moet bestrijden en moet investeren in extra sterke afvoerreinigers, maar het is een van onze favoriete methodes om het verharen tegen te gaan (en je huisdier ruikt naar verse regen, bonus!)

Bekijk de volledige gids voor meer oplossingen om verharen tegen te gaan en te voorkomen.

Hoe verwijder je haren van huisdieren uit kleding

Iedereen met een huisdier en een favoriete zwarte broek weet hoe makkelijk het is om van fris uit de was weer terug te gaan naar de realiteit van dierenharen. Gebruik deze tips om het haar uit uw kleding te krijgen en de hoofdpijn te verminderen.

  • De klassieke pluizenroller is effectief om kleine hoeveelheden haar weg te krijgen, vooral als je haast hebt of op weg bent naar buiten. Houd een roller in uw tas of bij de deur om er zeker van te zijn dat u nooit voor verrassingen komt te staan.
  • Als je tijd hebt, kan het wassen van je kleren met een beetje witte azijn (ongeveer een ½ tot ¾ kopje is voldoende) een effectieve en makkelijke manier zijn om ervoor te zorgen dat je kleren huisdiervrij uit de was komen, want niets is frustrerender dan bont in je kleren vinden, zelfs NADAT je de was hebt gedaan. Iedereen verdient het om schone kleren te hebben, totdat uw hond op uw schoot springt nadat u buiten een rondje hebt gerend.
  • Verwijder vervelende statische lading door uw was in de droger te doen met een washandje gedurende tien tot vijftien minuten. Minder is meer, zorg ervoor dat er genoeg ruimte in de droger is voor de kleren om te bewegen en voor het losgekomen haar om in de pluizenvanger te vallen.

Hoe verwijder je haren van huisdieren uit gestoffeerde meubels

In tegenstelling tot sommige van de andere oppervlakken hier, heeft gestoffeerd meubilair een paar eenvoudige trucs die het schoonmaken een makkie maken! Volg deze tips zodat je niet eindigt zoals deze jongen!

-Een pluizenroller of handstofzuiger maakt het schoonmaken van plekken super eenvoudig. Telkens als je wat haar ziet, gebruik je gewoon de stofzuiger of de roller en je bent meteen tevreden.

-Heb je geen pluizenroller of stofzuiger bij de hand? Een online-favoriet van fans is om met rubberen handschoenen of sponzen over het oppervlak van de meubels te gaan voor een verrassend effectieve life hack. Haal de handschoenen of sponzen van tevoren door een beetje water om de effectiviteit te vergroten. Hoe dan ook, het voelt een beetje als magie en het zien verdwijnen van de dierenharen zal zeker een glimlach op je gezicht toveren.
Hoe verwijdert u haren van huisdieren op niet-gestoffeerde meubels

Houten en andere niet-gestoffeerde meubelen kunnen ook het slachtoffer worden van haren van huisdieren. Het goede nieuws? Met één simpele stap kun je net als de Terminator zeggen: "hasta la vista" tegen die haren (hoewel ze net als de Terminator wel weer terugkomen).

-Gebruik de kracht van statische elektriciteit in je voordeel! Hetzelfde dat je raakt als je met je voeten over het tapijt sleept, is nu je beste vriend. Ga hiervoor met een microvezeldoek langs het oppervlak van je houten meubels. Lijkt eenvoudig toch?

Hoe verwijder je haren van huisdieren uit auto-interieurs

Als je net zoveel van je huisdieren houdt als wij, betekent dat soms dat je ze meeneemt op familiereizen (want we kunnen maar zoveel veroordelende blikken verdragen als we mensen vertellen dat we onze huisdieren Skypen).

-Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt is een gemeenschappelijk thema, een pluizenroller of kleine handstofzuiger kan een redder in nood zijn. Pluizenrollers zijn de redding!

-Als een pluizenroller gewoon niet genoeg is, zoeken we een onwaarschijnlijke oplossing: puimstenen. Puimsteen is een andere favoriet voor het verwijderen van bont van het auto-interieur, vooral van stoffen stoelen. Ga met de puimsteen over het oppervlak van uw interieur, maar wees voorzichtig en voorzichtig met tapijt (het is tenslotte een steen). U kunt puimstenen vinden bij uw plaatselijke schoonheidsspeciaalzaak en het beste deel is dat ze vrijwel eeuwig meegaan en niet afhankelijk zijn van elektriciteit om te functioneren.
Hoe verwijder ik haren van huisdieren op hardhout

Hardhout ziet er prachtig uit en je zou denken dat het immuun is voor dierenharen in vergelijking met tapijt (waar we het hieronder over hebben), maar dat is niet altijd het geval. In feite, als je hardhout niet op de juiste manier schoonmaakt, kun je jezelf in een gat graven omdat de meeste methodes het haar gewoon rond duwen in plaats van het op te vangen. Probeer deze tips uit om ervoor te zorgen dat in de strijd tussen u en hardhout, u altijd aan de winnende hand bent.

-Gebruik een droge microvezeldweil om het haar op uw hardhouten of andere niet-geplaveide vloeren op te vangen. Het gebruik van een staande stofzuiger leidt over het algemeen alleen maar tot het rondblazen van het haar, en in onze ervaring, een aantal vrij ernstige hoofdpijn.

-Als u merkt dat haren van huisdieren in de kieren van uw hardhout terechtkomen, kunt u overwegen om opnieuw een laag sealer aan te brengen om kieren te voorkomen en het schoonmaken een stuk makkelijker te maken. Het is een gedoe in het begin, maar het bespaart u uren van bukken en het een voor een uitpluizen van verdwaalde haren.

Hoe verwijder je haren van huisdieren uit tapijt
Tapijten zijn het moederland van huisdierharen frustraties. Het lijkt wel of ze zijn uitgevonden om de stress bij huisdiereigenaren te verhogen. Maar we moeten toegeven, het voelt prettiger aan dan hardhout wanneer je op je sokken of blote voeten rondloopt, dus we gaan ze niet wegdoen...nog niet. Daarom werken we rond hun neiging om vacht op te bouwen, en u kunt dit ook doen met deze tips.

-Rubberen bezems veroorzaken misschien rugpijn, maar ze zijn een onmiskenbaar effectieve manier om vacht te verzamelen dat zich in uw tapijt heeft genesteld.

-Als brute kracht niet uw stijl is, zijn de robotstofzuigers van Neato altijd de beste stofzuigers voor dierenharen. Dit komt omdat ze zijn ontworpen met uw harige metgezellen in het achterhoofd, evenals de niet-harige leden van uw gezin. En niet te vergeten: de robot in robotstofzuigers betekent dat de vacht kan worden opgezogen zonder dat u iets hoeft te doen (ik had u al bij 'niets hoeft te doen').

-Om het stofzuigen krachtiger te maken, kunt u voor u aan de slag gaat zuiveringszout over uw tapijt strooien. Ken je dat spul dat ervoor zorgt dat je koelkast lekker blijft ruiken, zelfs als je vergeten bent dat pak melk weg te gooien? Het blijkt dat het ook kan helpen om de haren los te maken van de vezels en zich te ontdoen van geurtjes die zich rond die vezels schuilhouden.


Terug naar blog