Terug naar blog
Blog

Neato's Gids voor Thuiswerk Wellness

Thuiswerken is voor velen het nieuwe normaal geworden. Het lijdt geen twijfel dat dit op de een of andere manier, in een bepaalde vorm, zal blijven doorgaan naarmate bedrijven over de hele wereld zich herbezinnen op de manier waarop collega's in de toekomst werken en met elkaar omgaan.

Nu "thuis" en "kantoor" voor velen één en hetzelfde zijn geworden en deze nieuwe norm ook in de nabije toekomst zal blijven gelden, is dit het perfecte moment om uit te zoeken wat voor u het beste werkt om prioriteit te geven aan uw gezondheid en welzijn terwijl u thuis productief blijft. Hier zijn onze topgebieden om te overwegen:

  • Uw dagelijkse routine: De overgang naar thuis schuilen en werken is voor velen een uitdaging geweest, vooral omdat routines uit het raam werden gegooid. Het opnieuw instellen van een routine kan u helpen de controle terug te nemen, zoals elke dag op hetzelfde tijdstip wakker worden, u elke dag aankleden zoals u zou doen als u naar kantoor ging, of een snelle meditatie die elke ochtend de aftrap geeft. We raden u aan om met één activiteit te beginnen en er na verloop van tijd andere aan toe te voegen, afhankelijk van wat voor u het beste werkt.
  • Uw bureau: Zoek thuis een ruimte die u kunt reserveren voor uw werk en die u vrij kunt houden van afleidingen. Als u geen bureau hebt, kan dat een plek aan de keukentafel zijn, of een goed verlichte hoek. Om het kantoor nog meer na te bootsen, kunt u ook een werkplek inrichten met werkapparatuur of wat u maar in huis hebt, zoals dozen of boeken om uw laptop op te zetten. Het gaat erom dat je een ruimte creëert die je definieert als een werkruimte, een ruimte voor zaken, en je daaraan houdt.
  • Uw omgeving: Het onderhouden van een schone werkruimte kan een wereld van verschil maken. Veeg werkoppervlakken regelmatig schoon, houd dingen georganiseerd zoals je op kantoor zou doen en, #ProTip: laat je Neato helpen met stofzuigen. Met je Neato kun je zones instellen en regelmatige schoonmaakbeurten plannen, vooral in het gebied van waaruit je werkt. Hoe vaker je het stofzuigen plant, hoe vaker stof, allergenen en ander vuil dat je gezondheid en humeur negatief kan beïnvloeden, worden verwijderd zodat je rustig kunt ademhalen en je kunt concentreren op het werk dat je doet.
  • Uw lichamelijke activiteit: Net zoals te veel zitten op kantoor een negatieve invloed kan hebben op uw gezondheid, kan te veel zitten thuis hetzelfde effect hebben. Zet een alarm of een herinnering in uw agenda om een pauze te nemen en niet naar het scherm te kijken en wat lichaamsbeweging te nemen. Als u geen tijd hebt voor een wandeling of een andere workout, kunt u op internet veel stretchoefeningen en bewegingen voor op het bureau vinden. Dit artikel van CNN bevat een aantal ideeën om langdurig zitten tegen te gaan.
  • De balans tussen werk en privé: Nu de grenzen tussen thuis en kantoor steeds vager worden, moet u grenzen stellen voor uw welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Als u bijvoorbeeld thuis een werkruimte hebt ingericht, zorg er dan voor dat alle werkzaamheden in die ruimte worden uitgevoerd. Als u klaar bent met werken, laat die ruimte dan achter zodat de rest van uw huis uw oase van werk wordt.

Bij Neato geloven we dat het belangrijk is om prioriteit te geven aan gezondheid en welzijn, en dat begint bij uw huis. Met thuiswerken in het vooruitzicht, hopen we dat je een aantal nuttige tips hebt gevonden om je aan te passen aan dit nieuwe normaal en om je te helpen gelukkig en gezond te blijven!

Terug naar blog