Terug naar blog
Blog

Rachel Lucas - Neatonische spot van de maand

Deze maandelijkse serie belicht een geweldig lid van het team hier bij Neato. We nemen even de tijd om de mensen achter de schermen, de robots en het bedrijf te leren kennen... Laten we kennismaken met onze NEATONIANS!

Rachel Lucas werkt al 3 jaar bij Neato. Als werktuigbouwkundig ingenieur bij het bedrijf werkt Rachel aan sensoronderzoek en -ontwikkeling, maar haar passie ligt bij alles wat met patenten te maken heeft. Rachel werkt momenteel aan al onze octrooien, werkt samen met onze advocaten, leidt de werknemerscommissie en studeert voor octrooigemachtigde (gesponsord door Neato). Haar werk hier is niet alleen belangrijk voor het resultaat, maar ook voor de toekomst van het bedrijf. We zijn blij haar in ons team te hebben en haar te zien uitgroeien tot een expert op octrooigebied.

Rachel is een van de slechts vier vrouwen in engineering en de enige vrouw in haar team. We horen haar gedachten over hoe we het veld kunnen diversifiëren en ook wat ze buiten Neato leuk vindt.

Er zijn zoveel vrouwen die bereid zijn om dingen te doen en op te komen voor waar ze in geloven en dat is voor mij zo inspirerend.

- Over wat Rachel inspireert

Er is een algemene drang om jonge mensen te betrekken in robotica of in een van de STEM programma's, wat denkt u dat wij bij Neato moeten doen om het bewustzijn in robotica bij jonge mensen, maar meer specifiek jonge vrouwen, te vergroten?

Het probleem is niet om jonge vrouwen geïnteresseerd te krijgen, het probleem is hoe we ze geïnteresseerd kunnen houden in robotica.

Ik was in staat om te helpen coach een team van meisjes, terwijl in graduate school en ze waren geweldig. Sommigen van hen waren betere lassers dan volwassenen die ik ken.

- Over jonge vrouwen interesseren voor een loopbaan met de nadruk op techniek

Wat kunnen we doen om ze geïnteresseerd te houden?


We moeten betrokken raken op het niveau van de middelbare school. De Botvac is een goed platform om te gebruiken voor robotica, aangezien het ROS-knooppunt in de robot eenvoudig genoeg te coderen is zodat iemand op de middelbare school ermee zou kunnen werken. We moeten samenwerken met een school of twee, of een roboticateam sponsoren in de Bay Area of aan de andere kant van de wereld. Ik was in staat om te helpen coachen een team van meisjes, terwijl in graduate school en ze waren geweldig. Sommigen van hen waren betere lassers dan volwassenen die ik ken. Ik zou graag met een groep werken en hen helpen hun interesse en passie voor robots verder te zetten.

Waardoor raakte je geïnteresseerd in werktuigbouwkunde
?

Ik heb het altijd leuk gevonden om met dingen te knutselen. Ik ging naar een zomerkamp voor robotica toen ik 13 was en werd verliefd op het vakgebied! Toen ik op de universiteit zat, moedigde een professor me aan om me te specialiseren in werktuigbouwkunde, wat ik ook deed, samen met een minor in computertechniek. Mijn interesse bleef groeien, waardoor ik verder ging en een masterdiploma in robotica haalde. Ik zou zeggen dat het tot nu toe heel goed heeft uitgepakt.

Hoeveel patenten hebben we bij Neato?


Ergens in de 60, en we werken aan meer, maar het is top-geheime informatie als ik je dat vertel moet ik je vermoorden (grapje). Ik kan die info niet vrijgeven.

Wat is je favoriete nummer om op te dansen en waarom?


Mr. Brightside
van The Killers... Ik ben een grote Killers-fan. Ik heb ze afgelopen december 2017 voor het eerst gezien en ze waren fantastisch!

Als je iets in de wereld kon doen, hoeveel tijd of wat het ook kost, wat zou dat zijn?

Glas leren blazen.

Heb je huisdieren?


Een kat genaamd Lucifer, we hebben hem uit een adoptiecentrum. Hij is een mega pluizige, zwarte kat met witte toefjes tussen zijn tenen. Hij is de liefste schootkat ooit.

Als je Lucifer drie vragen kon stellen, welke zouden dat dan zijn?


Welk eten vind je eigenlijk lekker? Waarom ren je om 2 uur 's nachts door het huis? Wil je een vriend?

Als je depri bent, wat vrolijkt je dan op?


The Killers of Queen spelen, of iets van Terry Pratchett of Tamora Pierce klaarzetten, namelijk Squire. Ik speel ook graag videospelletjes. Horizon Zero Dawn is een van mijn favorieten en brengt me in een goed humeur. Ik ben in staat om robot dinosaurussen op te sporen als een vrouwelijke protagonist, het is echt een geweldig spel.

Ik ben in staat om robot dinosaurussen op te sporen als een vrouwelijke protagonist... het is een geweldig spel.

- Over wat Rachel in een goed humeur brengt


Wat inspireert je en waarom?


Ik word veel geïnspireerd door andere vrouwen die dingen doen omdat ze dat willen, dingen die niet per se populair zijn volgens de mainstream-normen, maar ze doen het toch. Er zijn zoveel vrouwen die bereid zijn om dingen te doen en op te komen voor waar ze in geloven en dat is voor mij zo inspirerend.
Terug naar blog