Terug naar blog
Blog

Lenteschoonmaak tips voor een gezond huis

De lente is in volle gang en dit is een goede gelegenheid om uw leefruimte op te frissen met een goede voorjaarsschoonmaak. Omdat we meer dan ooit binnen blijven, is het de perfecte tijd om uw huis een grondige schoonmaakbeurt te geven - inclusief de hoekjes en gaatjes die u misschien hebt verwaarloosd of de rommel die zich heeft opgehoopt - zodat u kunt leven en werken in een ruimte die uw gezondheid en welzijn het beste ondersteunt.

Als u uw huis van boven tot onder gaat schoonmaken, kan het in het begin een beetje overweldigend zijn om de taken aan te pakken. Neato heeft u gedekt met onze top vijf voorjaarsschoonmaak tips.

Tip 1: Maak een checklist voor de voorjaarsschoonmaak

Maak een lijst met schoonmaaktaken die u wilt afronden. Schrijf ze op, noteer ze op uw telefoon, voeg ze toe aan een kalender - gebruik elk volgsysteem dat voor u werkt. Het belangrijkste is dat u de stappen die u moet nemen documenteert, zodat u uzelf verantwoordelijk kunt houden.

Tip 2: Maak een planning

Maak een schema op basis van uw lijst met schoonmaaktaken en creëer een routine waar u zich aan kunt houden. U kunt bijvoorbeeld de ene dag 15 minuten besteden aan het schoonmaken van het aanrecht en de oppervlakken, de andere dag 30 minuten aan de was, en in het weekend één grote taak aanpakken zoals het schoonmaken van de badkamer. U kunt uw Neato ook via de mobiele app plannen om op uw schema te blijven en uw hele huis of specifieke zones te stofzuigen wanneer u dat wilt.

Tip 3: Vraag een helpende hand

Automatiseer zo veel mogelijk, door taken over te nemen of makkelijker te maken waar je kunt. Uw Neato kan u helpen met stofzuigen - ook op moeilijk bereikbare plaatsen en tot diep in de hoeken - en met de turbostand kan hij de zuigkracht opvoeren om haren van huisdieren, hardnekkig vuil en de verhoogde allergenen die met de lente gepaard gaan, op te zuigen.

Tip 4: Maak het leuk

Zet uw favoriete muziek, podcast of programma op om uw humeur op te peppen terwijl u uw ruimte opfrist. Schoonmaken hoeft geen karwei te zijn. Sommigen vinden het zelfs therapeutisch. Hoe je het ook bekijkt, weet dat tijd en energie investeren in het schoonmaken van je ruimte een investering in jezelf is. Het leuk maken onderweg is een gemakkelijke, extra bonus!

Tip 5: Beloon jezelf

Beloon uzelf nadat u klaar bent met schoonmaken. Ga zitten en ontspan, pak een drankje, doe wat yoga, eet uw favoriete toetje, speel een videospelletje. Doe iets wat u blij maakt om te vieren dat u uw werk goed heeft gedaan en vergeet niet te genieten van uw nieuwe, schone ruimte.

We hopen dat deze tips u helpen bij de voorjaarsschoonmaak en daarna. Het is belangrijker dan ooit om prioriteit te geven aan uw gezondheid en uw welzijn, en een schoon huis kan daarbij een cruciaal aspect zijn. Als u begint, is Neato er om u te helpen.

Terug naar blog