Terug naar blog
Blog

Lenteschoonmaak tips voor huisdieren ouders

Huisdieren zijn meer dan alleen harige metgezellen die gratis in uw huis wonen, ze zijn als familie. Huisdieren zijn makkelijk om van te houden, maar het constante verharen en de allergenen, huidschilfers en meer die ze van buiten kunnen meebrengen kunnen het moeilijk maken om je huis schoon te houden, om niet te zeggen tijdrovend. Nu mensen meer prioriteit geven aan het schoonhouden van hun huis, zijn hier tips om te helpen bij de dagelijkse lenteschoonmaak voor huisdierenouders en hun troetelkinderen.

  1. Speelgoed wassen: Het favoriete kauwspeelgoed van uw hond kan veel vuil, schimmel en bacteriën bevatten als u het al een tijdje niet hebt gewassen. Was de speeltjes om de paar weken in heet water met een milde zeep om te voorkomen dat uw huisdier wordt blootgesteld aan schadelijke bacteriën of deze door het huis verspreidt.
  2. Spoel de etens- en drinkbakjes uit: Zo belangrijk als het is om de voer- en waterbakjes van uw huisdier te vullen, zo essentieel is het uitspoelen van de bakjes. Maak de bakjes dagelijks schoon met warm water en een milde zeep, een 1:1 verhouding van verdunde azijn en water of gooi de bakjes in de vaatwasser als ze vaatwasserbestendig zijn.
  3. Ververs de kattenbak: Laat de geur van uitwerpselen van huisdieren uw zintuigen en huis niet overheersen. In plaats van de kattenbakvulling gewoon op te scheppen, kunt u de geurtjes beter wegnemen door de oude kattenbakvulling vaker weg te gooien. Vergeet niet om de kattenbak en de schepmachine ook goed te schrobben.
  4. Was huisdierenbedden: Omdat het niet aan te raden is uw huisdieren te vaak in bad te doen, is het makkelijker voor haren, huidschilfers en bacteriën om zich op te hopen op hun bedden. Net zoals u uw beddengoed regelmatig wast, maak er een gewoonte van om ook het beddengoed van uw huisdier regelmatig te wassen met een huisdier-veilig wasmiddel en heet water.
  5. Oprapen wat ze naar binnen slepen: Huisdieren die binnenshuis leven, dragen vaak vuil en allergenen mee naar binnen nadat ze van buiten zijn gekomen. Vergeet niet om die vieze pootjes af te vegen en de vloer schoon te houden. Een robotstofzuiger, zoals die van Neato, kan u helpen tijd te besparen met geplande schoonmaakroutines. Stel het in en vergeet het, zodat u zich niet hoeft af te vragen wanneer u voor het laatst hebt gestofzuigd. Onze krachtige stofzuiger zuigt moeiteloos dierenharen, huidschilfers en kruimels van dierenvoeding op uit elke hoek van uw huis, terwijl het filter van de robot stof, allergenen en deeltjes opvangt die allergische reacties kunnen veroorzaken.

De voordelen van het huisdier-ouderschap zijn onder andere de zorg voor uw bontbaby's en het huis dat u deelt. Met deze tips geeft u prioriteit aan uw gezondheid en die van uw huisdier. Als u slimmer wilt schoonmaken, niet harder, kan Neato u helpen!

Terug naar blog