Terug naar blog
Blog

Het essentiële appartement en kamergenoot schoonmaak schema

Het lijkt misschien een eenvoudige taak om een schoonmaakrooster voor je appartement te maken. Het vergt echter strategisch denken en zorgvuldige communicatie om je huisgenoten te benaderen over het vaststellen van een nauwkeurige schoonmaakroutine en het hebben van regelmatige schoonmaakgewoonten. Maar voordat je met zijn allen gaat praten, zoek uit wat je nodig hebt om een fool-proof appartement klusjesplan te maken:

Tips om te zorgen voor netheid terwijl je conflicten vermijdt

Wanneer je een klusjesplan maakt, onthoud dan dat het cruciaal is dat je met je huisgenoten afspreekt en bespreekt wat er gedaan moet worden. Zorg ook voor een gelijke verdeling van de taken, zodat niemand het gevoel heeft dat hij meer dan zijn deel van het werk moet doen. Hieronder vindt u enkele tips van ons:

Ken je huisgenoten

Zijn je huisgenoten het type dat goed zal reageren op een takenlijst of zullen ze het eerder beledigend vinden? Als je weet hoe ze zullen reageren en wat hun niveau van netheid is, kun je bepalen hoe je het maken van een schema het beste kunt aanpakken.

Bespreek samen de schoonmaakplannen voor je appartement

Of je nu één of drie huisgenoten hebt, iedereen moet erbij betrokken zijn. Zorg ervoor dat je huisgenoten op de hoogte zijn van je plannen. Misschien wil je ze verrassen met een leuke traktatie, een groepsmaaltijd misschien, voordat je klusjes voorstelt of de schoonmaakgewoonten noemt die je wilt invoeren.

Focus op een gelijkmatige verdeling van taken

Onthoud dat regelmatig en strategisch schoonmaken de sleutel is om uw appartement onder controle te krijgen. Doe voorstellen voor regelmatig schoonmaken, vooral als het gaat om klusjes zoals de badkamer of keuken schoonmaken die anders uit de hand kunnen lopen. Zorg er wel voor dat deze taken gelijkmatig verdeeld worden, omdat er anders onvermijdelijk conflicten zullen ontstaan.

Wat elk schoonmaakrooster moet bevatten

Voordat je een regelmatig schoonmaakrooster maakt om een brandschoon appartement te garanderen, moet je beslissen welke taken moeten worden opgenomen, evenals hoe vaak deze taken moeten worden uitgevoerd. Dit kan variëren afhankelijk van je woonsituatie, voorkeuren en huisgenoten.

Overweeg de volgende taken in je takenlijst op te nemen:

Schrobben van toiletten, douches en badkuipen

Het schrobben van de douche en het toilet kan een eenvoudige taak zijn als je dit toevoegt aan je schoonmaakplan voor je appartement. Ook zijn deze klusjes veel gemakkelijker als je ze verdeelt met je huisgenoten, zodat ze wekelijks of ten minste twee keer per maand worden gedaan.

Het schoonmaken van magnetrons, koelkasten, en andere keukenapparatuur

De apparatuur in je keuken moet in goede staat worden gehouden. Dit houdt meestal in dat er dagelijks of wekelijks wordt schoongemaakt, afhankelijk van hoe vaak jij en je huisgenoten in de keuken zijn.

Opruimen na de maaltijd

Opruimen na de maaltijd is een must. De snelste weg naar een puinhoop in een appartement is een keuken die vol staat met vuile vaat. Je kunt ervoor kiezen om de taken te verdelen met je huisgenoot door te bepalen dat degene die kookt na zichzelf moet opruimen. Of je kunt ervoor kiezen om een andere huisgenoot te laten schoonmaken nadat de maaltijd is genuttigd. Er is geen goede of foute manier om dit te doen, omdat het allemaal afhangt van jou en de huisgenoten met wie je je appartement deelt.

Stofzuigen en afstoffen

Vloeren moeten worden geveegd en gestofzuigd. Meubels en gemeenschappelijke ruimtes moeten worden opgeruimd en afgestoft. Stofzuigen kan worden verminderd, of mogelijk geëlimineerd met een robotstofzuiger met slimme planning en smartphone-integratie.

Vuilnis verwijderen

Het leven met je huisgenoten wordt een stuk aangenamer (en minder stinkend) als je deze taak aan je lijst toevoegt. Vuilnis moet minstens een keer per week worden buitengezet, afhankelijk van hoeveel vuilnis zich over het algemeen ophoopt in je appartement.

De perfecte klusjeslijst

Om het schoonmaken makkelijker te maken, hebben we een makkelijk te gebruiken takenlijst gemaakt die je kunt downloaden en thuis kunt afdrukken, zodat jij en je huisgenoten meteen aan de slag kunnen met schoonmaken!
Dit klusjessjabloon is ook perfect te combineren met onze downloadbare schoonmaakroosters, ideaal voor mensen in grote huishoudens of mensen die een appartement delen met huisgenoten.

Onze schoonmaak schema sjabloon maakt het gemakkelijk voor individuen om taken vast te stellen en gelijkmatig te verdelen over degenen met wie je samenwoont. Dus als uw appartement op dit moment meer op een varkensstal lijkt dan op een huis, hoeft u niet bang te zijn of gefrustreerd te voelen. Maak van je huis een schone en opgeruimde leefruimte door de klusjes te verdelen met je huisgenoten via een schoonmaakrooster voor appartementen!

Klusjes schema instructies:


Wat je nodig hebt:


-Chore wheel sjablonen
-Karton
-Lijm
-Schaar
-Perforator
-Papiersluiting

Aanwijzingen


Stap 1: Download de sjabloon voor het klusjeswiel

Stap 2: Print het gedownloade klusjessjabloon uit en knip elk van de cirkels uit

Stap 3: Lijm elke cirkel op een stuk karton

Stap 4: Knip het karton op maat van de cirkel. Nu heb je drie cirkels met een kartonnen achterkant

Stap 5: Prik een gat in elk van de cirkels. Je kunt een perforator gebruiken of een gat in elke cirkel boren met de punt van een scherp voorwerp. (Vergeet niet er een snijplank onder te leggen, en wees voorzichtig!)

Stap 6: Steek de papiersluiting door het gat om de drie cirkels aan elkaar te bevestigen
Terug naar blog